sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Nyrkkeilysankareita

Kuva ensimmäisestä omasta nyrkkeilyottelustani Forssasta, vastassa Mariella Teerisalo.

Eilen illalla ystäväni otteli suurimmissa puitteissa tähänastisen ammattilaisuransa aikana. Jarkko Putkonen haastoi hallitsevan WBO:n Inter-Continental super lightweight mestarin, Jack Catterallin. Molemmilla tappioton ammattilaisura ja yhtä paljon otteluita takana. Jännitti ihan hitokseen katsoa ottelua! Jarkko otteli hyvän ottelun, vaikka joutuikin taipumaan tappiolle kaikin tuomariäänin. Ottelu ei ehkä ollut niin puhdas kuin lopputulos antaa ymmärtää... Esimerkkinä Catterallin jatkuvat lyönnit vyön alle eli ottelusortsien vyötärönauhan alapuolelle. Catterallilla oli myös "kotikenttäetu", joka ei saisi vaikuttaa mutta valitettava tosiasia on että se vaikuttaa siitä huolimatta.

Tässä linkkiä UrheiluUutiset.com:n raporttiin rauhanturvaajan ja halikkolaisen sotilaspoliisin eilisestä ottelusta ja jälkitunnelmista:

Nyrkkeily on urheilun kuningaslaji, jossa pään pitää pysyä erittäin kylmänä. Jos turhautuu, on ottelu menetetty. Jos rupeaa hätiköimään, on ottelu menetetty. Itse kaksi ottelua amatööripuolella otelleena en voi kun nostaa kypärääni niille, jotka kisaavat ja tekevät nyrkkeilyn parissa urheilullisen uransa. Mielettömän fyysisen kunnon lisäksi nyrkkeilijän pitää olla vahvahermoinen ja pystyä ennakoimaan vastustajansa liikkeet. Pitää harjoitella monipuolisesti ja varsinkin pienimmissä painoluokissa myös syöminen on yleensä melko tarkkaan rajattua. Kropan pitää tottua rytmin äkkinäisiinkin muutoksiin kuitenkaan menemättä lukkoon.
   Amatööripuolella naisten ottelut ovat vain 4x2min:n pituisia. Kaksi minuuttia voi kuulostaa kärpäsen pierulta Saharassa mutta ei todellakaan sitä ole kun olet kehässä ihmisen kanssa, jonka ainut missio on lyödä sinua. Erien väliset minuutin tauot ovat TODELLA lyhyitä. Ammatilaisottelut kestävät 4-12 erää. Miesten erät ovat 3min pituisia. Nyrkkeily on hurjaa ja kunnioitettavaa urheilua, jossa mitataan kunto, pääkoppa ja tekniset taidot. Se ei ole helppo mutta on sitäkin palkitsevampi laji. Suuri suuri respect kaikille nyrkkeilijöille! Olkaa ylpeitä siitä mitä teette, boxbox!